Wanneer?

Elke zondagvoormiddag van 10:00 tot 12:00 u (volgens kalender) staat een team van 5 lesgevers klaar voor de opleiding. We werken stap voor stap in kleine groepjes volgens niveau rond een bepaald thema, waarbij een aantal oefeningen worden gemaakt. Daarna kan iedereen de aangeleerde technieken toepassen op het schaakbord.

Het schaakseizoen loopt van september tot eind mei. Als kennismaking zijn de eerste 3 lessen volledig gratis. Men kan ook instappen in de loop van het seizoen.

Wie?

Alle kinderen vanaf het eerste leerjaar (6 jaar).

Waar?

klaslokaal in oorspronkelijke vleugel van de sporthal (1° verdieping), Sporthal “De Ponte”, Sportlaan 3, 8700 Tielt

Lidgeld

Jaarlijks : € 50 per kind.

Tornooien

Elke jeugdspeler kan vrijwillig deelnemen aan vriendschappelijke en Provinciale tornooien (volgens kalender). Geselecteerden kunnen deelnemen aan Vlaamse of Belgische kampioenschappen. Gevorderde jeugdspelers spelen in ons clubkampioenschap op vrijdagavond bij de volwassenen en interclubwedstrijden op zondagnamiddag.

Doelstelling

Wij laten de kinderen proeven van het spel “schaken”. Bij elke zet hebben ze tal van keuzemogelijkheden. De kinderen moeten telkens proberen de verschillende mogelijkheden tegen elkaar af te wegen om de beste zet te vinden. Ze leren rekenen, juist beslissen, structureren enz. Daarnaast ontwikkelen ze attitudes zoals geconcentreerd en beheerst werken, plannen, volharden en geduldig zijn. De kinderen krijgen ook meer respect en zelfvertrouwen. Allemaal eigenschappen die we goed kunnen gebruiken in het latere leven.

Uw lesgevers

  • Stap 1 : Dirk Devlieger
  • Stap 2 : Koen Van De Moortel
  • Stap 3 & 4: Franky De Pril
  • Stap 5 en 6 : Freddy Callens & Brant Delafontaine